Infolinia:

(+48) 18 26 77 649

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bestsellery
Ciasto Kataifi (Kadayif) 200g
Ciasto Kataifi (Kadayif) 200g

8,60 zł

szt
Curry 200g
Curry 200g

6,90 zł

szt.
Czosnek granulowany 100g
Czosnek granulowany 100g

4,60 zł

szt.
Erytrol 1kg
Erytrol 1kg

19,21 zł

Cena regularna: 22,60 zł

Najniższa cena: 15,29 zł
szt.
Kurkuma mielona 200g
Kurkuma mielona 200g

6,60 zł

szt.
Liść laurowy 200g
Liść laurowy 200g

11,90 zł

szt.
Mąka orkiszowa T-630 1kg
Mąka orkiszowa T-630 1kg

8,60 zł

szt.
Mieszanka studencka 1kg
Mieszanka studencka 1kg

21,17 zł

Cena regularna: 24,90 zł

Najniższa cena: 21,17 zł
szt.
Migdały kalifornijskie 1kg
Migdały kalifornijskie 1kg

42,42 zł

Cena regularna: 49,90 zł

Najniższa cena: 42,42 zł
szt.
Osiągnięcia
2 miejsce w PCCA 2025 
2 miejsce w PCCA 2024 
Darmowa dostawa od 99 zł
Przy wyborze dostawy do automatu paczkowego lub punktu odbioru Pocztex (Poczta Polska)

Olej rycynowy 1000ml - VITAFARM

Dostępność: Oczekiwanie na dostawę towaru
Cena: 42,89 zł 42.89
ilość szt.
Zyskujesz 35 pkt [?]

towar niedostępny

Dodaj do ulubionych
Ocena: 3
Producent: VITAFARM
Kod produktu: 02434

Opis

Olej rycynowy 1000ml - VITAFARM

Nasz olej rycynowy to wyróżnia się wyjątkową czystością i wysoką zawartością składników aktywnych. Dzięki procesowi tłoczenia na zimno, zachowuje pełnię swoich naturalnych właściwości, stanowiąc doskonałą bazę do tworzenia domowych receptur kosmetycznych.

  • 100% czysty i naturalny - bez dodatków i konserwantów
  • Tłoczony na zimno - proces pozwalający zachować cenne lipidy
  • Nierafinowany - zachowuje charakterystyczną gęstość i bogactwo składników
  • Kraj pochodzenia: Indie - region słynący z najwyższej jakości upraw rącznika
  • Butelka szklana z pompką - precyzyjne odmierzanie surowca

Naturalny olej rycynowy nierafinowany

Surowiec powstaje z wysokiej jakości nasion rącznika pospolitego pochodzących z Indii. Dzięki starannej selekcji oraz tradycyjnej metodzie tłoczenia na zimno, otrzymany olej jest niezwykle bogaty w kwas rycynolowy, witaminy oraz minerały.

Jako surowiec kosmetyczny, olej ten doskonale łączy się z innymi olejami roślinnymi, masłami czy olejkami eterycznymi. Jest niezastąpionym składnikiem w produkcji gotowych odżywek, masek i balsamów, które mają za zadanie intensywnie odżywić i wzmocnić kondycję włosów oraz płytki paznokcia.

Metoda produkcji: 

Tłoczony na zimno, nierafinowany

Opakowanie:

Butelka z brązowego szkła z precyzyjną pompką. Ciemne szkło ogranicza dostęp światła, co pozwala na zachowanie stabilności surowca i jego cennych właściwości przez dłuższy czas. Pompka zapewnia higieniczne pobieranie odpowiedniej ilości oleju do przygotowania Twoich kosmetyków.

Skład (INCI): 

  • 100% Ricinus Communis Seed Oil.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła. Chronić przed dostępem dzieci. Produkt przeznaczony wyłącznie do zastosowań zewnętrznych jako składnik receptur kosmetycznych.

Terminy i kraje pochodzenia

Informacja Produkty do paczki wybierane są losowo, nie ma możliwości wyboru terminu ważności oraz kraju pochodzenia.
Kod EAN 5902273244295
Data ważności 2027.06.26, 2027.10.31
Kraj pochodzenia Indie

Bezpieczeństwo

Produkty powiązane

Inni kupili również
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium